<
>

Hoesen bezorgt Austin een punt in Texas Derby

Danny Hoesen is dit seizoen nog geen doelpuntenfenomeen voor Austin FC, maar wanneer de oud-Groningen, Fortuna en Ajax-spits scoort dan levert dat zijn ploeg wel altijd wat op. In de Texaanse derby tegen FC Dallas maakte de 31-jarige Nederlander in de 85ste minuut al koppend de 2-2 gelijkmaker en dat was goed genoeg om zijn ploeg een punt te bezorgen.

Hoesen maakte tegen de Nederlandse doelman Maarten Paes zijn tweede doelpunt van het seizoen, in april scoorde hij tegen DC United en dat was destijds genoeg voor een 2-3 overwinning. Austin houdt door het 2-2 gelijkspel de buurman onder zich. Zelf staan de Texanen op de derde plaats in de Western Conference.

Assist Robertha
Op plek vijf in het westen staat Nashville dat met 1-3 won bij DC United. Bij de club uit de hoofdstad was het de Nederlander Nigel Robertha die goed was voor een assist bij de enige treffer van zijn ploeg. Zelf staat DC United op een dertiende plaats in het oosten.

Toronto
Toronto FC klouterde vannacht weg uit de onderste regionen uit het oosten. De Canadese ploeg verschalkte concurrent Atlanta United met 2-1 en komt daardoor op 18 punten. Atlanta United heeft met 19 punten er eentje meer. Ralph Priso-Mbongue zorgde in de 78ste minuut voor de 2-1 eindstand. Voor de 19-jarige Canadees was het zijn eerste doelpunt in de MLS.