<
>

AZ houdt Odgaard in de Eredivisie

Jens Odgaard (23) is rond met AZ. De Alkmaarders nemen de Deense aanvaller over van Sassuolo, dat hem afgelopen seizoen aan RKC Waalwijk verhuurde. Naar verluidt betaalt AZ rond de 4,5 miljoen euro (inclusief bonussen) voor Odgaard, die in Italië nog een eenjarig contract had.

Odgaard tekent een contract tot medio 2027 en sluit per direct aan bij de ploeg van Pascal Jansen. ''Mijn eerste indruk is heel goed'', aldus Odgaard op de clubsite. ''Helemaal in dit mooie stadion en met de topfaciliteiten op het trainingscomplex. Dat vind je niet snel beter. AZ is een grote club in Nederland en dus ook voor mij. Dit is een grote stap voor mij en één in de goede richting. Ik kan niet wachten om aan de Eredivisie en de Europese wedstrijden te beginnen.''

Uitblinker

Odgaard speelde in de jeugd van Inter, verkaste naar Sassuolo en kwam in 2019 als huurling bij sc Heerenveen terecht. Vervolgens speelde de Deen in Italië voor FC Lugano en Pescara. Odgaard speelde afgelopen seizoen 33 wedstrijden voor RKC en blonk uit met 11 doelpunten en zes assists.

AZ heeft inmiddels drie zomerversterkingen binnen. De club legde eerder al Mees de Wit en Mayckel Lahdo vast. Odgaard gaat in de spits de concurrentie aan met Vangelis Pavlidis.