<
>

Of Schreuder denkt dat Timber blijft? "Daar ga ik wel vanuit"

Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft een goed gevoel over dat Jurriën Timber dit seizoen bij Ajax blijft. De verdediger staat in de belangstelling van meerdere topclubs in Europa, waarvan Manchester United het meest concreet lijkt. Na de eerste veldtraining van het seizoen ging de nieuwbakken Ajax-coach in op de toekomst van de verdediger.

"Ik hoop dat dat geregeld is", grapt Schreuder op de opmerking of Timber blijft nu bondscoach Louis van Gaal heeft uitgesproken dat hij nog niet naar Manchester United moet vertrekken. "Deze jongen is volgens mij heel slim. Hij weet heel goed wat goed is voor zichzelf om zich te ontwikkelen. En ik denk dat hij niet klaar is bij Ajax. Zoals ik met hem gesproken heb, weet hij heel goed waar hij mee bezig is. En als je hem ook in het Nederlands elftal ziet spelen en bij Ajax ziet spelen: daar word je vrolijk van." Op de vraag of Timber dit seizoen in Amsterdam speelt klinkt het vervolgens: "Dat hoop ik wel en daar ga ik wel vanuit."

De verdediger is niet de enige speler van de landskampioen die in verband wordt gebracht met Manchester United, waar Erik ten Hag nu met de scepter zwaait. "Erik weet dat hij geen spelers van Ajax moet kopen. Nee dat is een grapje. In de voetballerij weet je het nooit. Maar het is voor mij niet belangrijk om over Erik of over United te praten. Wij moeten over Ajax praten en wij weten dat we een hele grote en sterke club zijn. Wat ontzettend interessant is voor jonge spelers om te spelen. En zelfs interessant is voor oudere spelers om te spelen. Dus we moeten naar onszelf kijken. In principe is het voor mij niet belangrijk wat een andere club doet."

Antony
Antony is een van de spelers die bij United wordt genoemd. Als het aan Schreuder ligt, blijft ook de Braziliaan nog even in Nederland. "Duidelijk is dat we die jongen willen houden. Hij heeft volgens mij nog een contract tot 2025. Daar ga ik niet over. Ik ga over de opstelling. En ik wil heel graag met hem werken, dat weet hij en dat weet de club ook."

De kans is zeker aanwezig dat Nicolás Tagliafico zijn laatste wedstrijd voor Ajax heeft gespeeld. Dat zou op de linksbackpositie een gat achterlaten. "Daar wordt over gesproken. Omdat je met bepaalde situaties zit bijvoorbeeld met de linksbackpositie. Nico zou eventueel kunnen vertrekken. Als trainer van Ajax wil je hem graag houden, alleen dat moet realistisch zijn en we kijken wat het beste is voor Ajax. Daar hebben we nu alle tijd voor."

Geen middenvelder
"In principe wil je iedereen behouden als trainer zijnde", zegt Schreuder, die zag dat Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch al een stap maakten naar Duitsland en de verwachting is dat Sébastien Haller dat voorbeeld snel doet volgen. "Ik ga niet over namen praten anders wordt dat er weer zo uitgelicht. Dat heeft ook geen nut. Wij zijn intern iedere dag met elkaar in gesprek. Dat doen we goed denk ik. Voor naar buiten is het niet belangrijk om te zeggen wie er wel en niet uit mag."

Afhankelijk van wie er komt en gaat, wordt er gekeken naar de bezetting op het middenveld, maar hoe het er nu voor staat, hoeft Ajax zich daar niet te versterken als het aan Schreuder ligt. "Ik denk dat we daarin op het middenveld heel goed uit de voeten kunnen. Kenneth heeft zich heel goed ontwikkeld. We hebben Kudus nog. Steven kan daar spelen. We hebben Klaassen nog. Voor mijn gevoel ziet dat er heel goed uit."