<
>

Vitesse versterkt zich met Haïtiaanse back Carlens Arcus

Pro Shots

Vitesse heeft zich versterkt met de 25-jarige verdediger Carlens Arcus. De Haïtiaanse back komt transfervrij over van AJ Auxerre, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de Ligue 1 in Frankrijk. Arcus tekent in Arnhem een contract voor drie seizoenen.

Arcus was sinds 2017 actief in Frankrijk, maar kiest nu voor een overstap naar Vitesse. “Dit voelt voor mij als de juiste stap op het goede moment. Ik heb een uitstekend gevoel overgehouden aan de gesprekken met Vitesse en kan niet wachten om te beginnen bij mijn nieuwe club, die afgelopen seizoen indruk heeft gemaakt in Europa”, vertelt Arcus op de clubwebsite van Vitesse.

Dynamische rechtsback

“Ik beschouw mezelf als een dynamische rechtsachter, die aanvallende impulsen heeft, maar ook scherp is in de duels. Ik kijk ernaar uit om dat te laten zien aan de supporters.”

Na een aantal positieve gesprekken te hebben gevoerd met Vitesse, koos Arcus uiteindelijk de Eredivisie-club. "Carlens heeft de afgelopen jaren laten zien één van de betere vleugelverdedigers in de Ligue 2 te zijn. Hij heeft constant een hoog niveau gehaald en was een belangrijke schakel in het promotieseizoen van AJ Auxerre”, aldus technisch directeur Benjamin Schmedes.

Rugnummer 2

“Carlens is een speler met intensiteit, snelheid, ervaring en een goede balans tussen aanvallende en verdedigende intenties. Zijn spel en karakter sluiten naadloos aan bij onze filosofie en Carlens past ook goed in de Eredivisie.”

Arcus gaat spelen met rugnummer 2. Wel moet de nieuwe rechtsback van Vitesse nog wachten op zijn werkvergunning, voordat hij zich kan melden op het trainingsveld. Het is sowieso de bedoeling dat Arcus later aansluit bij de spelersgroep vanwege interlandverplichtingen met Haïti.