<
>

Erik ten Hag wilde niet met Rangnick samenwerken

ANP Foto

Manchester United en Ralf Rangnick hebben mede besloten niet met elkaar door te gaan omdat Erik ten Hag een samenwerking met de Duitser niet zou zien zitten. Ook zouden enkele uitspraken van Rangnick bij de club in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Dat melden bronnen aan ESPN.

Rangnick werd in november interimmanager op Old Trafford als opvolger van de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer. Hij zou na het seizoen nog twee jaar aan de club verbonden blijven als adviseur. Maar een week na het einde van het seizoen maakte de club bekend dat Rangnick zou vertrekken om zich volledig te richten op zijn werk als bondscoach van Oostenrijk. Zijn periode als trainer in Manchester eindigde op de laatste speeldag roemloos met een 1-0 nederlaag tegen Crystal Palace.

Overdracht

Nu blijkt dus dat Ten Hag een van de redenen is dat de 63-jarige Rangnick vertrekt, al was laatstgenoemde zelf ook al ontevreden. Volgens de bronnen zou hij erop aangedrongen hebben om Ten Hag persoonlijk te ontmoeten om de lopende zaken over te dragen. Ten Hag vond een telefonische overdracht voldoende.

Diezelfde bronnen melden dat de United-bazen ook ontevreden waren over enkele uitspraken van de voormalige trainer van onder andere Red Bull Leipzig en Schalke 04. Zo zei hij op een persconferentie dat er deze zomer tien nieuwe spelers nodig waren om op niveau te komen.