<
>

Europa League-winnaar Hinteregger (29) zet punt achter loopbaan

Pro Shots

Martin Hinteregger heeft besloten om per direct te stoppen met voetbal. De centrale verdediger van Eintracht Frankfurt had een verzoek ingediend bij het bestuur om vervroegd uit zijn contract, dat tot 30 juni 2024 liep, te worden ontslagen en de club heeft daarmee ingestemd.

De carrière van de Oostenrijker zat vol met schandalen en andere opmerkelijkheden. Veel van deze zaken verschenen in zijn boek dat vorig jaar uitkwam. Hinteregger kampte onder meer met alcohol- en gokproblemen. Ook in zijn tijd bij Frankfurt ging het niet altijd goed. Op de clubwebsite vertelt hij bij zijn afscheid dan ook over één van de schandalen. Zo wilde hij een keer een voetbaltoernooi organiseren in zijn geboortedorp, maar kreeg hij daarbij hulp van een lokale politicus die banden had met extremistische groeperingen. "De afgelopen weken zijn er een aantal zaken gerezen rondom mijn 'Hinti Cup', die ik met passie en de beste bedoelingen heb gelopen, waarvan de implicaties mij pas achteraf duidelijk zijn geworden", vertelt Hinteregger. "Enkele emotionele en misschien onverstandige woorden van mij hebben voor irritatie gezorgd en daarvoor bied ik mijn excuses aan. Dat betreur ik zeer. Om het nogmaals duidelijk te maken: ik veroordeel rechtse, intolerante en onmenselijke ideeën in de sterkst mogelijke bewoordingen. Degenen die mij kennen weten dat. Voor nu moet ik wat afstand nemen en mijn leven aanpassen. Ik ben dankbaar dat Eintracht mij nu de kans heeft gegeven om deze stap te zetten."

Bij zijn eerdere clubs zorgde Hinteregger ook meermaals voor problemen. Zo werd hij eens dronken aangetroffen door het personeel van Red Bull Salzburg toen hij 's nachts te dronken was om zijn huis terug te vinden en besloot om op de club te slapen. Drinken was vaker een probleem, waardoor hij regelmatig voor problemen zorgde voor zijn clubs en de nationale ploeg van Oostenrijk.

De centrale verdediger wist al even dat hij een punt achter zijn loopbaan wilde zetten, maar wachtte op het juiste moment. “Vorig najaar was ik al begonnen na te denken over stoppen aan het einde van het seizoen. Ik zat in een moeilijke periode op het veld: mijn optredens waren wankel. De overwinningen voelden niet meer zo goed, en elke nederlaag deed dubbel zoveel pijn. Mijn verbetering in het voorjaar en onze gezamenlijke successen in de Europa League maakten me nog gemotiveerder om met een groot sportief succes af te sluiten. Daarom heb ik zo genoten van de Europa League-overwinning, omdat ik al wist dat het mijn laatste grote overwinningsfeest zou zijn met de fantastische fans in deze stad, die mijn tweede thuis is geworden. Ik zal met grote dankbaarheid en vreugde terugdenken aan mijn tijd bij Eintracht, me nauw verbonden blijven voelen met de club en hun fans, en het team als fan steunen op hun verdere reis in Europa", aldus Hinteregger. Zo sluit Hinteregger zijn chaotische loopbaan af met de winst van de Europa League.