<
>

Fraser waagt zich niet aan uitspraken over top drie

Henk Fraser waagt zich niet aan uitspraken dat hij met FC Utrecht de top drie gaat aanvallen in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer van de Domstedelingen. "Jullie willen dat heel graag uit mijn mond horen, want als ik nu zeg dat we de top drie gaan aanvallen kunnen jullie mij over een week of 40 uitlachen", reageert Fraser op geheel eigen wijze na zijn eerste training. "Jullie willen helemaal niet mijn eerlijke ambititie horen."

Fraser begon donderdagmiddag met zijn eerste training als hoofdcoach van FC Utrecht, na bijna vier jaar voor de groep te hebben gestaan bij Sparta Rotterdam. De 55-jarige trainer kwam niet onder de vraag uit, waar zoveel vorige trainers van Utrecht nog steeds met enig cynisme aan worden herinnerd; de ambities voor aankomend seizoen. "Wij willen het maximale er uithalen. Natuurlijk hebben wij het zevende budget en wil je altijd beter presteren dan je budget aangeeft", zegt Fraser.

Vorig seizoen werd FC Utrecht zevende in de Eredivisie. Na uitgeschakeld te worden door Vitesse over twee wedstrijden, was de droom om aankomend seizoen Europees voetbal te spelen beëindigd. Aan Fraser de taak om wel alles eruit te halen wat erin zit. "Wij gaan proberen er alles uit te halen en of dat een vijfde plek oplevert, een vierde, een kampioenschap of de bekerwinst, dat zou fantastisch zijn.