<
>

PSV huurt Ki-Jana Hoever van Wolverhampton Wanderers

PSV

PSV heeft de huurdeal van Ki-Jana Hoever afgerond. De 20-jarige verdediger komt voor een seizoen over van Premier League-club Wolverhampton Wanderers. "Ik sprak met de trainer en het voetbal past gewoon bij de speler die ik ben. Het is gewoon een voetballende club die hoog meedraait in Nederland en hopelijk ook Europees. Voor mij was dat eigenlijk perfect", vertelt Hoever op het clubkanaal van PSV.

Hoever doorliep onder meer de jeugdopleiding van Liverpool en speelde bij Wolverhampton dit seizoen nog acht wedstrijden in de Engelse competitie. Hij heeft in Engeland dan ook ervaring opgedaan die hij bij PSV kan toepassen. "Het tempo ligt natuurlijk hoog in Engeland. Ik denk als ik straks fit ben dat ik er dan overheen kan komen en dat soort dingen. In Engeland is het allemaal ook wat meer verdedigend. Ik denk dat ik daar ook stappen in heb gezet."

Hoever is alweer de derde versterking voor PSV tijdens deze transferperiode. Eerder deze week kwamen ook doelmannen Walter Benitez en Boy Waterman naar Eindhoven.

PSV overtuigd

John de Jong, Directeur Voetbalzaken, vond het belangrijk om het talent snel aan de Eindhovense selectie toe te voegen. “We huren Ki-Jana omdat we overtuigd zijn van zijn kwaliteiten en het van doorslaggevend belang vinden dat hij al vroeg in de voorbereiding aansluit. Een huur met koopoptie was voor Wolverhampton op dit moment onbespreekbaar. Zij hebben nog maar kort geleden een fikse transfersom voor Ki-Jana betaald. Wij wilden het risico tot wekenlange onderhandelingen niet lopen en hebben daarom snel gehandeld", aldus De Jong op de clubwebsite van PSV.

“Ki-Jana is toe aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière", vertelt De Jong die erg gesteld is op de komst van Hoever. "Hij heeft ontzettend veel talent en niet voor niets op jonge leeftijd al tientallen wedstrijden in de Premier League gespeeld. Hij krijgt de kans om zich bij PSV als rechtervleugelverdediger door te ontwikkelen. Dat is in onze ogen zijn sterkste positie.”