<
>

FC Utrecht wil Amrabat terug naar Nederland halen

FC Utrecht en Nordin Amrabat kijken naar de mogelijkheden om een transfer te realiseren, melden bronnen aan ESPN. De 35-jarige aanvaller staat nog een seizoen onder contract bij AEK Athene, waar hij een belangrijke rol heeft als reserve-aanvoerder. De Grieken willen de 64-voudig Marokkaans international dan ook niet makkelijk laten gaan, wat de transfer enigzins bemoeilijkt. De Domstedelingen zouden de aanvaller graag aan hun selectie toevoegen.

Amrabat staat zeker niet onwelwillend tegenover een terugkeer naar de Eredivisie, die hij 11 jaar geleden achter zich liet middels een transfer naar het Turkse Kayserispor. Dat het beste er nog niet vanaf is bij de rechtsbuiten bleek wel in zijn laatste seizoen, waarin hij 6 keer tot scoren kwam en 4 assists gaf. Mede daarom hoopt Amrabat in zijn geboorteland nog een keer te kunnen vlammen, ook als dat niet voor de hoofdprijs is.

Amrabat speelde in Nederland voor FC Omniworld, VVV-Venlo en PSV. In Turkije was hij - naast Kayserispor - actief bij Galatasaray alvorens hij vertrok naar Málaga, Watford, Leganés en Al-Nassr. In de Eredivisie kwam hij tot 89 wedstrijden, waarin hij 19 keer scoorde.