<
>

El Karouani: "Het WK met Marokko zit zeker in mijn hoofd"

N.E.C.-verdediger Souffian El Karouani begroet dit seizoen een andere Marokkaans international: Oussama Tannane. De linksback van de Nijmegenaren kwam drie keer uit voor de Marokkaanse nationale ploeg en hoopt er aan het eind van dit kalenderjaar bij te zijn als zijn land meedoet aan het Wereldkampioenschap Voetbal.

"Ik was niet geselecteerd voor Marokko dus ik had lekker lang vakantie", zegt El Karouani op de eerste training van N.E.C. dit seizoen. "Je weet dat we als voetballers niet volledig van de vakantie kunnen genieten. We moeten altijd lekker bezig blijven en ons programma volgen. Maar ik mag zeggen dat ik er aardig van heb genoten."

Dat hij niet bij de definitieve selectie zat, was balen voor de Bosschenaar. Voor de Africa Cup was de linkspoot wel geselecteerd, al speelde hij op het eindtoernooi geen minuut. "Natuurlijk daar baal je altijd van. Je wilt altijd opgeroepen worden. De voorselectie is niet genoeg. Daar baal ik zeker van. Het grote doel is het WK en we gaan kijken wat we daar aan kunnen doen."

Kansen voor WK
Hoe groot de verdediger zijn kansen inschat om het WK daadwerkelijk te halen, is dan de vraag. "Ik denk dat alles realistisch is. Ik moet het gewoon laten zien op het veld. Hoeveel wedstrijden is het tot de winterstop? 11? Zolang heb ik om mezelf te laten zien aan de bondscoach. Dan is de keuze aan hem. Het zit zeker in mijn hoofd."

De laatste weken gaat het in Nederland veelvuldig over internationals die een stap juist wel of niet moeten maken. Dat is bij de Marokkaan 21-jarige verdediger niet veel anders. "Er spelen altijd dingen. Momenteel kijk ik naar wat het beste voor mij is en het beste in mijn plan past. Of dat hier bij N.E.C. is, ergens anders of het buitenland dat weet je nooit. Maar voor nu zit ik op mijn plek hier. Ik heb mijn gedachten vooral richting het WK. Ik heb gewoon een plan in mijn hoofd en dat ga ik volgen. Dat is voor mij duidelijk en dat is voor mij genoeg. Nee dat wil ik niet delen als je het niet erg vind. Of het nou hier is of ergens anders: ik wil altijd spelen. Daar ga ik sowieso voor. Later we gewoon lekker focussen op N.E.C. Mijn hoofd is gewoon bij N.E.C. en daar ben ik blij. Je gaat me lekker op de velden zien bij N.E.C.

Bikkelen
Het tweede seizoen van een gepromoveerde ploeg is altijd lastig. Dat geldt voor de Nijmegenaren ook. "Ik denk dat we afgelopen seizoen ook hebben moeten bikkelen en dat je altijd moet bikkelen. We gaan gewoon ons plan volgen en ons ding doen. Meer kan ik er niet over zeggen. We beginnen weg. Er zijn nieuwe gezichten. Veel jongens waar ik lang mee heb gespeeld zijn ook weg. Jonathan Okita heb ik lang meegespeeld. Hij is een van mijn goede maatjes en het is altijd jammer als iemand weg gaat, maar dat is de voetballerij. Je moet er aan wennen."