<
>

Meijer over Tannane: "Iedereen heeft zijn nukken, ik ben daar niet bang voor"

N.E.C. verraste dinsdag vriend en vijand met het aantrekken van Oussama Tannane, die vorig seizoen begon bij de selectie van aartsrivaal Vitesse. N.E.C.-trainer Rogier Meijer kent de verhalen die rondom Tannane spelen, maar is blij met de komst van de 11-voudig Marokkaans international.

"Tannane is natuurlijk gewoon op het moment dat hij zijn niveau haalt een buitengewoon goede speler", zegt Meijer. "In balbezit kan hij wedstrijden beslissen. Hij is denk ik een speler die de top van Nederland zeker moet kunnen halen. Dat is door omstandigheden niet altijd gelukt. Hij gaat hier weer beginnen en heeft er veel zin in. Hij kan voor ons heel belangrijk zijn." Aanwezig op de eerste training was de speler die overkwam van Göztepe nog niet. "Hij had nog wat dingen die geregeld moeten worden. Hij sluit iets later aan."

Overgewicht
Eerder had Tannane te maken met overgewicht gedurende zijn carrière. Zo ook vorig seizoen, toen Vitesse belangrijke kwalifitactiewedstrijden moest spelen voor de Conference League. "Ja hoor", zegt Meijer op de vraag of Tannane nu fit is. "Hij gaat op het moment dat hij er is gaat hij trainen en spelen. Wedstrijdfit is wat anders. Hij heeft natuurlijk in een half jaar in Turkije niet de meeste wedstrijden gespeeld. Dus we zullen hem op moeten bouwen. Die gaat wel fit zijn als we tegen FC Twente moeten spelen."

Dat Tannane een naam heeft als enfant terrible is bekend. Op de training bij Las Palmas ging hij op de vuist met een ploeggenoot en ook bij FC Utrecht en Vitesse ging het wel eens mis op de training. De hoofdcoach van N.E.C. heeft geen speciale aanpak voor Tannane. "Door vooral niet te veel naar het verleden te kijken. Daar word je sowieso nooit beter van. Ik beoordeel hem op zijn spel en ik heb heel veel vertrouwen in hem. Het is een jongen die heel graag wil. Daar komt ook wel eens uit voor dat je bepaald gedrag ziet. Ik ontvang hem met open armen en ik ga er vanuit dat hij zijn voetbalkwaliteiten laat zien. Iedereen heeft zijn nukken. Als je bij mij thuis vraagt. Ik heb ook wel eens een lontje. Daar moeten wij met elkaar mee omgaan. Zo heeft iedere speler zijn kwaliteiten en misschien zijn mindere kanten. Maar ik ben niet zo bang voor iemands mindere kanten."

Buitencategorie
Mocht Tannane zich vooral op voetbal richten dan is hij voor de Nijmegenaren een speler uit de buitencategorie, vindt men in de Keizerstad en omstreken. "Het is gewoon een hartstikke goede speler. Ook een speler waar je als publiek en als speler van kan genieten. Hij kan wedstrijden beslissen. Dat gaan we proberen om voor elkaar te krijgen met hem. Hij snapt zelf ook wel dat je in een team moet spelen en elkaar moet helpen. Daar gaan we de komende tijd mee aan het werk en niet over het verleden praten. Dat heeft allemaal niet zoveel zin."

Tannane treft bij N.E.C. een ploeggenoot die eveneens Marokkaans international is: Souffian El Karouani. De linksback van de nummer elf van de Eredivisie kent hem niet persoonlijk. "Ik zag gisteren dat hij hier naartoe komt. Dat is mooi. Hij is ook international geweest zag ik. Dat is mooi om hem er bij te hebben. Persoonlijk vind ik hem een goede speler. Ik heb hem gezien bij Vitesse. Gewoon een hele goede speler. Een aanwinst voor ons. Hij is een goede voetballer, dat mag gezegd worden toch."