<
>

Ambitieuze Schreuder wil Champions League winnen met Ajax

Alfred Schreuder is vandaag officieel begonnen aan zijn klus als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De opvolger van Erik ten Hag zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2024 met een optie voor een derde seizoen.

Lijn Ten Hag doortrekken
Schreuder is erg blij dat hij na drie jaar weer terug is in de Johan Cruijff Arena en geeft in een interview bij Ajax TV aan dat hij niet hoefde te twijfelen toen Klaas Jan Huntelaar hem een berichtje stuurde. "Ik ben niet iemand die een carrière plant, maar als Ajax komt denk je gelijk: wauw, dat zou heel mooi zijn." Schreuder geeft aan dat Ajax hoogstwaarschijnlijk bij hem is gekomen, omdat hij de lijn van Erik ten Hag kan doortrekken. "Ik wil dominant spelen, heel veel aanvallen. Ik denk dat de ingrediënten daarvoor aanwezig zijn bij Ajax."

Gewoon 4-3-3
Ajax moest aan het einde van afgelopen seizoen noodgedwongen met twee spitsen spelen. Schreuder vond het knap dat het elftal op een andere manier kon spelen, maar gaat dit seizoen wel gewoon in het 'Ajax-systeem' spelen. Dat betekent dat Schreuder het vertrouwde 4-3-3 gaat spelen. "We weten waar Ajax voor staat. Ajax staat bekend om buitenspelers en backs die hoog opkomen."

Champions League winnen
Aan ambities geen gebrek bij Schreuder. Naast de Johan Cruijff Schaal, het kampioenschap en de KNVB beker, wil de kersvers Ajax-trainer ook de Champions League winnen met de Amsterdammers. "Zonder arrogant te zijn, maar je moet altijd de ambitie hebben om het hoogste na te streven. Ik heb zelf de ambitie om ooit een keer de Champions League te winnen. Ajax heeft dat in het verleden ook gedaan en we waren drie jaar geleden ook heel dichtbij."

Houd de kanalen van ESPN goed in de gaten, want komende vrijdag gaat Jan Joost van Gangelen langs bij Alfred Schreuder voor een uitgebreid interview.