<
>

N.E.C. versterkt zich met Oussama Tannane

Pro Shots

Oussama Tannane keert terug naar de Eredivisie. N.E.C. maakt op de officiële website van de club melding van de komst van de aanvaller, die transfervrij overkomt van Göztepe.

De in Tétouan geboren 28-jarige Marokkaanse Nederlander Oussama Tannane is geen onbekende op de Nederlandse velden. Eerder kwam hij uit voor respectievelijk SC Heerenveen, Heracles Almelo, FC Utrecht en aartsrivaal Vitesse. De elf-voudig Marokkaans international tekent voor twee seizoenen in de Goffert.

Technisch directeur Ted van Leeuwen hoefde niet lang na te denken toen Oussama Tannane op de markt kwam: “Als Tannane aan de bal komt, maakt de cornervlag een buiging. Een speler over wiens spel de deken van mystiek ligt, die een hang naar durf en esthetica belichaamt. Zijn moed en creativiteit maken Oussama Tannane het prototype van de crowdpleaser. Een fijnbesnaard technicus, onberekenbaar voor zijn tegenstander. Een speler die in één geniale flits een wedstrijd kan beslissen. Daarnaast is hij fysiek sterk en heeft een hoge werkethiek. Een winnaar en een leider. Het afgelopen jaar heeft Oussama niet gebracht wat hij ervan verwachtte. Hij is naar Nijmegen gekomen om dat recht te zetten. We zijn ontzettend blij dat hij voor ons gekozen heeft'', aldus Van Leeuwen op de clubsite.

Tannane sluit per 4 juli aan bij de ploeg van Rogier Meijer.