<
>

Spelers en trainers in Rusland en Oekraïne langer transfervrij

Logo de la FIFA bajo los focos EFE

De maatregelen die de FIFA heeft genomen om de spelers in Russische en Oekraïense voetbalcompetities te beschermen, worden verlengd. Spelers en coaches die actief zijn in deze competities en geen overeenstemming kunnen bereiken over hun contract, hebben de optie op hun deze op te schorten tot 30 juni 2023. Hierdoor zijn ze tijdelijk transfervrij.

De FIFA heeft deze maatregelen al in maart genomen om spelers en coaches in het oorlogsgebied de kans te bieden om in een ander competitie aan de slag te gaan. "Deze bepalingen geven spelers en coaches de mogelijkheid om te trainen, te spelen en een salaris te ontvangen. Oekraïense clubs worden beschermd en het vertrek van buitenlandse spelers en coaches uit Rusland wordt vergemakkelijk", meldt de FIFA.

Dit betekent dat spelers als Guus Til en Pontus Almqvist, die onder contract staan bij Spartak Moskou en FK Rostov, weer voor een andere club kunnen spelen. Dit seizoen speelden ze in de Eredivisie voor Feyenoord en FC Utrecht. De verlenging van de regelgeving geeft de spelers en trainers meer lucht om veilig hun loopbaan te vervolgen.