<
>

Dortmund heeft beet: deal met Haller deze week afgerond

Pro Shots

Sébastien Haller wordt de nieuwe spits van Borussia Dortmund, dat een akkoord met Ajax nadert. Bronnen vertellen ESPN dat de transfer donderdag wordt afgerond. Haller, die anderhalf jaar geleden voor 22,5 miljoen euro van West Ham United naar Ajax kwam, moet nu tussen de 34 en 36 miljoen euro opleveren.

In januari van 2021 kwam Haller naar Amsterdam. In het eerste half jaar kwam hij in 23 wedstrijden tot 13 doelpunten. Afgelopen seizoen werd hij tot topscorer van de Eredivisie gekroond met 21 doelpunten. Ook was hij op dreef in de Champions League. In 8 wedstrijden was hij goed voor 11 doelpunten. Hij eindigde het seizoen met 34 doelpunten en 9 assists in 42 duels.

De Frans Ivoriaanse spits, die woensdag 28 jaar wordt, speelde al eerder in de Bundesliga. Na zijn periode bij FC Utrecht (2015-2017), vertrok hij naar Eintracht Frankfurt. Na twee jaar in Duitsland verdiende hij een transfer naar de Premier League. West Ham United betaalde in de zomer van 2019 maar liefst 50 miljoen euro aan Frankfurt.