<
>

Manchester United richt pijlen op Antony: ruim 45 miljoen euro voor de Braziliaan

Pro Shots

De geruchten gingen al een tijdje rond, maar Manchester United gaat proberen Antony in te lijven. Bronnen hebben ESPN verteld dat de nieuwe club van Erik ten Hag 40 miljoen pond (46,5 miljoen euro) over heeft voor de Braziliaan. Ajax zal meer willen ontvangen voor Antony, die twee jaar geleden voor een bedrag van 15,75 miljoen euro (dat met bonussen kan oplopen tot 21,75 miljoen euro) overkwam van São Paulo. De transfer van Antony zou zijn oude club ook nog een mooi bedrag op kunnen leveren, want volgens GloboEsporte heeft São Paulo een doorverkooppercentage van twintig procent weten op te nemen in de deal met Ajax.

United zit ook nog altijd achter Frenkie de Jong aan. De onderhandelingen met Barcelona verlopen echter stroef. De Spaanse club geeft de strikte financiële regels van La Liga de schuld van de harde onderhandelingshouding. Ten Hag wil De Jong deze zomer graag binnenhalen, terwijl Barcelona de Nederlander wil aflossen om geld te verdienen en zo een gezondere financiële situatie te creëren om iets op de transfermarkt uit te kunnen halen.

De bazen van Old Trafford eisen dat Barcelona met een realistisch tegenbod komt, maar bronnen vertellen aan ESPN dat de Catalanen volhouden dat hun handen zijn gebonden door La Liga. Ze zijn al onderworpen aan financiële beperkingen nadat ze hun salarisplafond hebben overschreden en kunnen als zodanig slechts een derde van wat ze verdienen aan transfers of lonen in de spelersgroep herinvesteren. Volgens bronnen gebruikt Barcelona dit om de prijs op te drijven tot voorbij de 73 miljoen pond (ongeveer 85 miljoen euro) die het in 2019 aan Ajax moest betalen voor de middenvelder.

United wil echter een bedrag van tussen de 60 en de 70 miljoen euro betalen en is zich ervan bewust dat akkoord gaan met een aanzienlijk hoger bedrag de komst van andere mogelijke versterkingen zou belemmeren. De club heeft een uitgavenbudget van tussen de 115 en 175 miljoen euro.

De Jong staat bovenaan het verlanglijstje van Ten Hag en daaronder staat Christian Eriksen. De Deense middenvelder wordt als aanvulling gezien en in eerste instantie niet als alternatief voor De Jong. United heeft de interesse in Eriksen kenbaar gemaakt, maar de Deen zou liever in Londen blijven na een periode bij Brentford vorig seizoen. Tottenham, waar hij tussen 2013 en 2020 speelde, blijft zijn meest waarschijnlijke bestemming.