<
>

Wijndal nog altijd bij AZ: "Klaar voor de volgende stap, maar wel bij een club waar ik me echt goed voel"

Ondanks de interesse begon Owen Wijndal zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen vandaag gewoon bij AZ. Voor hem was dat geen verrassing. "Ik had er gewoon de focus op dat ik hier zou beginnen. Uiteindelijk is het de vraag hoe het loopt, maar dat zie ik allemaal wel. Ik laat het gewoon op me afkomen", vertelt Wijndal.

Waar andere spelers als Myron Boadu en Calvin Stengs eerder besloten te vertrekken, is de aanvoerder dus nog altijd onderdeel van de club uit Alkmaar. "Ik zit hier nu al twaalf jaar en ik ben hier al twaalf jaar met trots. Dat is nog steeds zo en dat zal ook zo blijven zolang ik hier ben. Ik heb gewoon mijn focus hier op AZ en zoals ik al zei zie ik wel hoe het loopt."

Interesse Ajax

Een van de geïnteresseerde clubs is Ajax. Een overstap naar Amsterdam behoort daarom tot de opties, maar Wijndal wil daar nog niet te veel over loslaten. "Ik heb me voorgenomen om daar niet heel veel over te zeggen, omdat dat niet heel netjes is tegenover AZ. Ik vind het niet echt nodig, want ik zit hier en focus me op hier. Vandaag hebben we voor het eerst getraind met de groep. Het was gezellig, een goede sfeer. Dat is voor mij nu het belangrijkst."

De 22-jarige linksback heeft nog een contract tot 2024 bij AZ. De club heeft dus geen haast, maar lijkt de aanvoerder te laten gaan als dat voor beide partijen beter is. Wijndal: "Ik heb laatst natuurlijk mijn contract verlengd. Daarin zijn goede afspraken gemaakt. Ik heb mijn ambitie uitgesproken naar AZ om de club te helpen en de club helpt mij daarin. Welke club het uiteindelijk gaat zijn, ik heb geen idee."

Voorbereiding

Vandaag startte AZ dus aan de voorbereiding en ook de andere clubs in het binnen- en buitenland beginnen weer aan hun seizoen. Mocht Wijndal nog vertrekken, dan heeft hij het begin van de voorbereiding gemist bij zijn nieuwe club en dat is niet praktisch. "Ik denk dat elke voetballer, als hij weg zou gaan, zou willen dat het snel gaat. Je kan dan heel de voorbereiding meedoen bij je club. Maar dat is nu allemaal niet het geval. Ik focus me nu gewoon lekker op AZ. We hebben ook een Conference League-wedstrijd die eraan zit te komen en we moeten er gewoon alles aan doen om die te winnen."

Volgende stap

Wijndal is wel van mening dat hij klaar is voor een nieuwe stap, maar of die stap dit seizoen al komt moet dus nog blijken. "Ik denk wel dat ik er klaar voor ben, maar ik heb ook in eerdere interviews aangegeven dat het een club moet zijn waar ik me echt goed bij voel en anders blijf ik gewoon met alle plezier en trots bij AZ. Dat is nu gewoon nog steeds het geval."

Opvolgers

Trainer Pascal Jansen zegt van Wijndal te houden, maar weet dat een transfer onderdeel van de sport is. Hij is dan ook niet bang om zijn aanvoerder te verliezen. "Bang niet, het is onderdeel van onze wereld. We zijn op de hoogte van zijn ambities. Daar hebben we ook op geanticipeerd door Mees de Wit en Milos Kerkez aan te trekken. En als Owen blijft ben ik net zo blij."

De mogelijke opvolger van Wijndal verscheen vandaag ook op het trainingsveld. Zoals Jansen vertelde is Mees de Wit deze zomer als concurrent of vervanger overgekomen van PEC Zwolle. "Mijn lievelingspositie is linksback. Daar ben ik ook voor gehaald", vertelt De Wit. "Ik kan op meerdere posities uit de voeten, dus ik zal gewoon spelen waar de trainer mij nodig heeft. We weten natuurlijk niet wat Owen gaat doen, maar ik ben gewoon gehaald voor de linksback-positie. Ze zeiden tegen mij als opvolger van Owen als die weggaat. Als hij weggaat moet ik concurreren met Milos Kerkez, ook een hele goede speler. We gaan het zien of Owen gaat of niet."