<
>

PSV rondt komst beoogde eerste doelman Benítez af

PSV heeft de komst van doelman Walter Benítez wereldkundig gemaakt. Het hing al een paar dagen in de lucht, maar de beoogde eerste doelman van Ruud van Nistelrooij heeft de medische keuring doorstaan en zijn handtekening gezet onder een contract tot 2025.

De Argentijnse goalie komt transfervrij over van Nice, waar hij afgelopen seizoen indruk maakte met de meeste clean sheets in de Ligue 1. De 29-jarige sluitpost is op de clubkanalen enthousiast over zijn nieuwe club: “Ik heb een uitstekend gevoel aan het contact met PSV overgehouden en mijn beeld over de club werd bevestigd toen ik hier dit weekend arriveerde. Dit is een club met een grote historie en het complex ziet er waanzinnig mooi uit. PSV speelt om alle prijzen en naar zo’n uitdaging was ik op zoek."

Directeur Voetbalzaken John de Jong is enthousiast over de kwaliteiten van Benítez en legt uit waarom hij hem toevoegt aan de selectie. "Walter heeft bijna tweehonderd wedstrijden voor Nice gespeeld en was er geregeld aanvoerder. Hij heeft bijna tweehonderd wedstrijden voor Nice gespeeld en was er geregeld aanvoerder. Onze scouting zag hem al op jonge leeftijd spelen in Argentinië en is hem blijven volgen toen hij naar Europa vertrok.Toen duidelijk was dat hij open stond voor een transfer naar PSV hebben we direct doorgepakt", aldus de Jong op de website van PSV.

Benítez sluit per direct aan bij de selectie van Ruud van Nistelrooij en traint dinsdag voor het eerst op De Herdgang.