<
>

Promoveren niet genoeg voor Kevin Hofland, kampioen met Willem II de doelstelling

Onder leiding van Kevin Hofland is Willem II begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Voor de 43-jarige Limburger is het doel duidelijk: Kampioen worden van de Keuken Kampioen Divisie.

“De club heeft duidelijk uitgesproken dat promoveren het doel is, dus dat gaan we proberen”, zegt de trainer van de afgelopen seizoen uit de Eredivisie gedegradeerde club. “Maar daarbinnen heb ik nog mijn eigen doelstelling. Ik wil gewoon kampioen worden.” Hofland nam afgelopen maart het stokje over van de ontslagen Willem II-trainer Fred Grim. In acht duels pakte de voormalige verdediger van onder andere Feyenoord en PSV elf punten, maar dat bleek net niet genoeg voor handhaving.

Nieuwe start

Direct na afloop van het teleurstellende seizoen verlengde Kevin Hofland zijn contract met twee jaar. Onder zijn leiding wil de Tilburgse club een nieuwe start maken. Als eerste nieuwe aanwinst presenteerde de club Erik Schouten, afgelopen seizoen aanvoerder van de SC Cambuur.

De transfer van Schouten is opmerkelijk, aangezien zijn vorige club negende eindigde in de Eredivisie. “Ik miste vertrouwen tijdens de contractonderhandelingen met Cambuur”, vertelt de 30-jarige centrale verdediger. “Ik kreeg daar maar een contract voor een jaar aangeboden, bij Willem II is dat wat langer (drie jaar, red.). Dat is jammer, maar dat is de keuze die zij maken.”

Voorbereiding

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen oefent Willem II zaterdag in Diessen tegen amateurclub RKDSV. Daarna volgen nog oefenwedstrijden tegen onder andere Telstar, De Graafschap en het Belgische Lommel SK. De Keuken Kampioen Divisie begint voor Willem II op vrijdag 5 augustus. Dan is Jong PSV de tegenstander in het Koning Willem II Stadion.