<
>

Knock-out fase Copa Libertadores van start: wie doorbreekt de dominantie van Palmeiras?

ANP Foto

In de droogte van de Europese voetbalzomer focust ESPN zich op de enerverende Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League. De knock-out fase gaat woensdag 29 juni van start en traditioneel wordt het speelveld gedomineerd door Argentijnse en Braziliaanse clubs. Beide landen leveren zes teams bij de laatste 16.

Grote kansen zijn er voor titelhouder Palmeiras, de winnaar van de laatste twee jaar, terwijl recordhouder CA Independiente (7) een niveautje lager acteert. Of krijgen we toch een Paraguayaanse, Ecuadoriaanse of Colombiaanse verrassing?

Woensdag
00:15 uur | Club Sport Emelec – Clube Atlético Mineiro
02:30 uur | SC Corinthians Paulista – CA Boca Juniors (LIVE op ESPN)
02:30 uur | Club Athletico Paranaense - Club Libertad

Donderdag
00:15 uur | Cerro Proteño – SE Palmeiras
00:15 uur | Club Atlético Talleres – CA Colón
02:30 uur | CA Vélez Sarsfield - CA River Plate (LIVE OP ESPN)
02:30 uur | Deportes Tolima - CR Flamengo

Vrijdag
02:30 uur | Fortaleza EC – Club Estudiantes de la Plata (LIVE op ESPN)

De returns zijn op 6, 7 en 8 juli.

Corinthians - Boca Juniors
Van de acht affiches zijn er drie LIVE te zien op ESPN. Te beginnen met Boca Juniors, dat in de halve finale de Superclásico kan gaan spelen tegen de grote concurrent in Argentinië, River Plate. Daarvoor moet eerst Corinthians aan de kant worden gezet. Dat team presteert in de Braziliaanse competitie naar behoren na de vijfde plek van vorig seizoen. De door Italiaanse immigranten opgerichte club staat tweede achter Palmeiras.
Corinthians en Boca troffen elkaar ook al in de poule, die probleemloos door Boca werd gewonnen. Corinthians eindigde tweede, slechts één punt boven Deportivo Cali. De Brazilianen schreven de Copa één keer op hun naam, in 2012, en kunnen nu rekenen op spelers met ervaring in de Europese top met aanvaller Willian en middenvelder Renato Augusto. Boca Juniors pakte zes keer de prestigieuze cup, maar voor het laatst in 2007. Boca moet het doen zonder icoon Carlos Tévez, die het na het overlijden van zijn vader niet meer kon opbrengen om te spelen. Boca werd tweede in groep B tijdens de eerste fase van het seizoen in Argentinië.

Vélez – River Plate
Hetzelfde presteerde landgenoot River Plate, maar dan in groep A. De club uit hoofdstad Buenos Aires rekent op Julían Álvarez, de topschutter van de competitie vorig seizoen van de Primera División. Toen verliep het de club met een dominant kampioenschap van een leien dakje, maar nu is de tweede fase van de competitie stroef begonnen met twee punten uit drie duels. Nog slechter vergaat het tegenstander Vélez, de driemalig nationaal kampioen dat ook de Copa één keer op haar naam schreef in 1994, in de succesvolste periode van de club. Vélez werd ternauwernood tweede in de poule. De club kan beschikken over Lucas Pratto. ‘De Beer’, die een half jaar lang bij Feyenoord flopte, scoorde tweemaal in 21 wedstrijden dit seizoen.

Fortaleza – Estudiantes
De afsluiter van deel één van de tweeluiken is wederom een Argentijns-Braziliaans onderonsje. Fortaleza werd tweede in de poule achter River Plate, maar is het in de nationale league volledig kwijt. De club staat, na de vierde plek van vorig seizoen, laatste met slechts één overwinning in 12 duels. De Brazilianen zullen het zwaar krijgen tegen Estudiantes, dat met overmacht de poule won en bovenaan staat in Argeninië. De club, met voetbalgrootheid Juan Sebastián Verón als voorzitter, won het toernooi viermaal, voor het laatst in 2009. De 37-jarige clubtopscorer Mauro Boselli krijgt nog altijd het vertrouwen in de spits in de strijd voor een plek in de kwartfinale.