<
>

Fontán volgende Spaanse huurling bij Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles huurt centrale verdediger José Fontán voor één seizoen van Celta de Vigo. Na eerdere succesvolle Spaanse huurconstructies, is Fontán de volgende die zijn kunsten mag gaan vertonen in de Adelaarshorst.

De manier van spelen in de Nederlandse competitie past bij zijn kwaliteiten, zegt Fontán op de website van zijn nieuwe club: "Ik ben een centrale verdediger die graag veel aan de bal komt. Celta de Vigo is een club waar al vanaf de jeugdopleiding heel erg op positiespel en balbezit wordt gehamerd." Paul Bosvelt omschrijft José Fontán als allround: "Vooral in balbezit – maar zeker ook verdedigend – is hij sterk”, zegt de technisch manager.

De linksbenige Fontán kwam de afgelopen twee seizoenen tot 23 optredens in LaLiga, maar een basisplaats wist de 22-jarige voormalig jeugdinternational van Spanje niet te veroveren. "Aan het begin van het afgelopen seizoen kregen we een nieuwe trainer. Hij gaf helaas de voorkeur aan een ervaren speler op mijn positie", legt de aanwinst uit. Het gebrek aan speelminuten kwam ook de technisch eindverantwoordelijke van de Eagles ter oren: "Het is een ambitieuze speler die graag in competitieverband meer minuten wil maken om een volgende stap te zetten in zijn carrière. Voor ons is het een mooie gelegenheid om hem dat podium te bieden", aldus Bosvelt.

In Deventer komt de Spanjaard met Iñigo Córdoba en Marc Cardona twee landgenoten tegen, zij lieten de fans afgelopen seizoen genieten en waren belangrijk in het lijfsbehoud van Go Ahead Eagles in de Eredivisie. "Nee, ik heb Marc en Iñigo vooraf niet om advies gevraagd. Mijn doel is om er samen met hen net zo’n mooi seizoen van te maken als vorig seizoen.” Zondag kunnen de supporters Fontán al bewonderen, want dan maakt de huurling zijn opwachting tijdens de eerste training van Go Ahead Eagles in Terwolde.