<
>

PSV kan blijven hopen: Luuk de Jong wijst Toluca af

Pro Shots

Luuk de Jong heeft een eventuele overstap naar het Mexicaanse Toluca afgewezen. Dat zeggen bronnen tegen ESPN Mexico. De spits stond in de nadrukkelijke belangstelling van Toluca, dat al rond was met Sevilla. De Jong staat nog altijd onder contract bij de Spaanse club. Hij heeft een contract tot en met 2023 bij Sevilla.

Toluca had een bod van vijf miljoen euro gedaan bij Sevilla en de nummer vier van de Spaanse competitie, ging daarmee akkoord. De Jong heeft het ambitieuze Toluca echter laten weten dat hij liever in Europa wil blijven voetballen. PSV en een, nog onbekende, Spaanse club hebben interesse. Hij wil geen overhaaste beslissingen nemen. De Jong geeft op dit moment de voorkeur om af te wachten. De 31-jarige spits hoopt dat hij met Oranje mee kan naar het WK in Qatar, later dit jaar. Hij is daarom op zoek naar een club waar hij veel aan spelen toe komt en in beeld blijft bij bondscoach Louis van Gaal.

PSV is op zoek naar een vervanger van Eran Zahavi, die deze zomer uit Eindhoven vertrok. De nummer twee van de Eredivisie kwam al snel uit bij De Jong, die tussen 2014 en 2019 ook al bij PSV speelde. Hij kende een geweldige tijd bij PSV. Hij speelde 159 wedstrijden in de Eredivisie met PSV en was goed voor 94 doelpunten. Hij won drie keer de landstitel in Eindhoven en won tweemaal de Johan Cruijff Schaal.