<
>

AZ haalt wederom talentvolle Zweedse buitenspeler

Pro Shots

AZ Alkmaar heeft Maycko Lahdo overgenomen van de Zweedse club Hammarby IF. De negentienjarige buitenspeler heeft een contract getekend tot medio 2027. De aanvaller is na Zwolle-back Mees de Wit de tweede versterking voor komend seizoen. Als het aan Directeur Voetbalzaken Max Huiberts ligt komen daar nog meer spelers bij. "We zijn zeker nog niet klaar. We gaan ons gericht versterken en daar zijn we nog volop mee bezig."

Met linksbuiten Jesper Karlsson heeft AZ een succesvolle Zweedse buitenspeler in de selectie, echter ziet Huiberts de landgenoten niet als directe concurrenten van elkaar: "Mayckel is vooral een rechterspits. Hij heeft ook wel op links gespeeld, maar speelt voornamelijk aan de rechterkant. Hij heeft veel snelheid, een goede dribbel en een goede individuele actie. Wij denken dat hij zich dusdanig vlot gaat ontwikkelen dat hij bij AZ snel zijn wedstrijden kan gaan spelen."

Ook Lahdo zelf laat zijn licht schijnen over zijn nieuwe uitdaging: "Ik kijk ernaar uit om te beginnen en alle spelers te ontmoeten. Ik wil dit seizoen zoveel wedstrijden als mogelijk spelen en veel leren." Komende maandag begint AZ aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen. Lahdo sluit dan direct bij de groep aan voor zijn eerste training.