<
>

Ajax en FC Groningen bereiken akkoord over Van Gelderen

ANP

FC Groningen neemt Liam van Gelderen per direct over van Ajax. De verdediger tekent voor vier jaar in de Euroborg. De Groningers betalen 450.000 euro voor Van Gelderen, die nog een eenjarig contract had in Amsterdam, met een doorverkooppercentage van twintig procent.

De 21-jarige Van Gelderen stapte in 2015 over van de jeugdopleiding van AZ naar die van Ajax. Afgelopen seizoen kreeg hij in twee wedstrijden speelminuten van trainer Erik ten Hag. Met de Amsterdammers werd Van Gelderen afgelopen seizoen landskampioen.

Zo halen de Groningers wederom een Ajacied naar het Hoge Noorden. Eerder deze zomer werd al bekend dat Nordin Musampa de overstap gaat maken. In de Euroborg komen zij ex-Ajacieden Neraysho Kasanwirjo en Damil Dankerlui tegen.

Eind vorig seizoen verkocht FC Groningen oud-Ajacied Azor Matusiwa door aan het Franse Stade de Reims. Ook Deyovaisio Zeefuik verdiende via Groningen een mooie buitenlandse transfer. Zo zijn er meerdere voorbeelden van spelers die in het eerste van Ajax geen vaste kracht werden, maar in Groningen aan veel speelminuten zijn gekomen.

De afgelopen weken meldden diverse clubs zich bij Ajax voor van Gelderen, die uiteindelijk - net als Musampa, Kasanwirjo, Dankerlui, Matusiwa en Zeefuik - voor FC Groningen kiest.