<
>

Siem de Jong keert terug op oude nest

Pro Shots

De Graafschap heeft een overeenstemming bereikt met oude bekende Siem de Jong. Na zeventien jaar halen de superboeren De Jong terug naar de Achterhoek. De 33-jarige aanvallende middenvelder komt transfervrij over en tekent een contract voor één seizoen met de optie voor nog één jaar.

“Er zijn natuurlijk veel mooie verhalen te vertellen over deze terugkeer, mij gaat het er vooral om dat ik samen met deze jonge spelersgroep wil presteren”, aldus Siem de Jong op de website van De Graafschap. Ook technisch manager Peter Bijvelds ziet in de ervaring van de zelf opgeleide De Jong een meerwaarde: “Het is geweldig dat hij voor ons gekozen heeft. Met de ambities die wij hebben, de manier waarop wij willen spelen en het inpassen van de jeugd, is hij volgens ons de ideale man."

In 2001 liep De Jong de opleiding van De Graafschap binnen, om vier jaar later over te stappen naar Ajax. In Amsterdam genoot hij vele successen, waaronder vier landstitels achter elkaar. Na avonturen in Engeland bij Newcastle United, Sydney FC in Australië en Cincinnati in Amerika, keerde de zesvoudig international terug naar Nederland bij sc Heerenveen. Na anderhalf jaar in Friesland keert De Jong nu terug naar De Graafschap, waar hij zijn debuut in het eerste elftal nog moet maken.