<
>

Sparta haalt Olij van Okoye-miljoenen

Sparta Rotterdam heeft doelman Nick Olij gepresenteerd als vervanger van de aan Watford verkochte Maduka Okoye. De deal hing al even in de lucht, maar nu zijn de kasteelclub en NAC Breda - na intensieve onderhandelingen - dan toch een transfersom overeengekomen om het contract tot de zomer van 2024 af te kopen.

Technisch directeur Gerard Nijkamp reageert op de eigen website van Sparta op het aantrekken van Olij: "De afgelopen twee seizoenen heeft Maduka Okoye het belang van een goede keeper bewezen bij Sparta. Het invullen van deze positie was voor ons dus een topprioriteit deze transferperiode. Het was geen geheim dat Nick bovenaan ons lijstje stond."

De afgelopen drie jaar maakte Olij indruk in Breda. Afgelopen seizoen werd de voormalig AZ-goalie uitgeroepen tot beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie. Na het verlies in de play-offs voor promotie stak de geboren Haarlemmer zijn ambitie niet onder stoelen: "Op een gegeven moment wil je uit die KKD. Daar zijn we nu druk mee bezig", aldus Olij voor de camera van ESPN.

In februari zei de keeper ook al dat deze zomer een ideaal moment is voor een overstap naar de Eredivisie. Met de overstap naar Sparta lijkt Olij zeker van minimaal één seizoen Eredivisie-voetbal. Over het worden van eerste doelman is de 26-jarige aanwinst duidelijk: "Ik zit in een leeftijd waarop ik moet gaan spelen. Tweede keeper kan ik altijd nog worden. Mijn focus ligt nu op spelen."