<
>

Fenerbahçe huurt Bruma met verplichte koopoptie

Pro Shots

Armindo Bruma gaat PSV na drie seizoenen verlaten. De Portugese miljoenenaankoop vertrekt naar Fenerbahçe, dat hem een seizoen huurt om vervolgens na een verplichte koopoptie over te nemen. De 27-jarige aanvaller speelde in Istanbul eerder voor Galatasaray.

Bruma kwam in drie seizoenen bij PSV tot 81 wedstrijden, al werd hij tussendoor verhuurd aan Olympiakos. Voor PSV maakte de buitenspeler vijftien doelpunten en gaf hij tien keer de beslissende eindpass.

PSV trok in 2019 flink de portemonnee voor Bruma, die overkwam van RB Leipzig. Hij zou na Mateja Kezman en Hirving Lozano de duurste PSV-speler aller tijden zijn en tussen de 10 en 12 miljoen euro hebben gekost.

Het verwachtingspatroon was hoog gezien de prijs die voor de verdiensten van Bruma was betaald, maar de verwachtingen maakte hij desondanks niet waar. Bruma startte in zijn eerste seizoen nog vaak in de basis, maar toen dat seizoen door corona werd afgebroken leek de liefde bij Bruma voor PSV voorbij. Dat zijn beste vriend zijn halve inboedel had gestolen in Eindhoven, maakte zijn leven er ook niet aangenamer op.