<
>

Wormuth wilde Heracles na ontslag alsnog helpen in laatste duel play-offs: "Slaap er nog een nacht over"

Er kwam een abrupt einde aan Frank Wormuth zijn tijd bij Heracles Almelo. Na de 1-3 nederlaag op de laatste speeldag van het afgelopen seizoen moest de Duitse trainer zijn spullen pakken. Hij mocht Heracles niet meer leiden tijdens de play-offs om promotie/degradatie. Heracles verloor de heenwedstrijd tegen Excelsior met maar liefst 3-0. Wormuth wilde zijn oude club ondanks zijn ontslag alsnog helpen in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen.

"Ja dat is waar. Het is net alsof ze je kind wegnemen. Ze hebben de eerste wedstrijd (van de play-offs) gezien dat het verkeerd was. Dan heb je nog een wedstrijd. Ik heb tegen mijn zaakwaarnemer gezegd dat hij moest bellen", vertelt Wormuth na afloop van zijn presentatie bij FC Groningen. Wormuth: "Hij (de zaakwaarnemer) zei: je bent gek. Je bent de winnaar van deze situatie. Maar dat is niet zo, want ik ben een deel van de degradatie en misschien kan ik nog helpen. Ik had geen probleem met het team, maar met één of twee collega's van de staf die een mening hadden. Dat was natuurlijk met de opzet om te helpen. Niet om Frank Wormuth weg te sturen, omdat hij een klootzak is. Ze hebben willen helpen en daarom dacht ik dat we het nog wel konden doen. Ik zei tegen de overheden: slaap er nog een nacht over. Maar dat hebben ze niet gedaan."

Het doet Wormuth nog pijn als hij terugdenkt aan zijn vertrek bij Heracles. "Natuurlijk. Ik heb vier jaar met de jongens gewerkt en normaal kun je altijd met mij praten. In deze situatie merkte je dat de verbinding er niet meer was. Dat is wat ik meeneem. Ik moet me meer met de staf bezighouden. Rekening houden." De Duitse oefenmeester is niet boos op de club. "Nee ik ben niet boos. In het begin natuurlijk wel, maar in tweede instantie kijk je wat er is gebeurd. De persoon die ruzie heeft gemaakt wilde alleen Heracles helpen. Ik heb altijd gezegd: zaag niet de verkeerde kant van de tak af. En dat hebben ze gedaan."