<
>

Johan Cruijff Arena thuisbasis voor Oranje-fans tijdens WK

Pro Shots

De Johan Cruijff Arena wordt tijdens het WK omgedoopt tot 'Huis van Oranje'. De KNVB organiseert in het stadion vanaf de tweede groepswedstrijd van Oranje een fanevenement waar de wedstrijden van het Nederlands elftal worden uitgezonden.

Het evenement wordt verder aangekleed met optredens van topartiesten en iconische Oranje-beelden. Dit moet een echte Oranje-sfeer brengen in de Johan Cruijff Arena, waar tijdens het evenement plek is voor 55.000 toeschouwers.

Bondscoach Louis van Gaal is enthousiast: "Tijdens het WK in Brazilië merkte ik dat we weinig meekregen van de Oranjegekte in Nederland. Dat vond ik jammer, want elke steun voor het team is welkom. Daarnaast geloof ik erin dat de beelden van het ‘Huis van Oranje’ de spelers laten zien en voelen hoe sterk de fans in Nederland achter het team staan. Zo kunnen zij de spelers een extra boost geven."

Nederland opent het WK tegen Senegal op maandag 21 november. De aftrap is om 11.00 uur. Daarna volgt de ontmoeting met Ecuador op vrijdag 25 november om 17.00 uur. De groepsfase wordt afgesloten tegen gastland Qatar. Dit duel wordt gespeeld op woensdag 29 november om 16.00 uur.