<
>

Emmen haalt met Kieftenbeld eerste versterking

Pro Shots

Maikel Kieftenbeld is de eerste versterking van promovendus FC Emmen. De 31-jarige middenvelder tekent voor twee seizoenen met een optie voor een derde. Na zeven jaar in het Engelse Championship keert Kieftenbeld daarmee terug in de Eredivisie, na eerder vijf seizoenen in dienst van FC Groningen.

Kieftenbeld speelde in de jeugd bij de gecombineerde opleiding van FC Twente en Heracles Almelo. Debuteren deed de defensief ingestelde middenvelder in het profvoetbal bij Go Ahead Eagles in de toenmalige Jupiler League. Na twee seizoenen stapte de vijfvoudig jeugdinternational van Nederland onder 21 over naar FC Groningen. In 2015 ging Kieftenbeld naar Engeland om bij Birmingham City vijf jaar onbetwiste basisspeler te zijn, tot hij in 2019 zijn kruisband scheurde. Eind 2020 veroverde de ervaren Nederlander zijn basisplaats terug. De zomer daarna stapte Kieftenbeld over naar Millwall FC, waar zijn contract deze zomer af liep. Hierdoor stapt Kieftenbeld nu transfervrij over.

"FC Emmen is een mooie club met ambitie en ik hoop hier met mijn ervaring belangrijk te kunnen zijn voor de ploeg. Ik kijk ernaar uit om in een kolkend stadion De Oude Meerdijk met FC Emmen de Eredivisie in te gaan”, aldus de kersverse aanwinst op de website van de Drentse club.

Voorzitter Ronald Lubbers: “We hebben in de winter van 2020-2021 ook al een poging gedaan om Maikel te contracteren. We hebben sindsdien altijd contact gehouden en zijn dan ook blij dat het nu wel gelukt is. Met zijn ervaring, kwaliteit en rol in de kleedkamer, gaat Maikel ook echt iets toevoegen.”

Hoofdtrainer van Emmen - Dick Lukkien - is een oude bekende van Kieftenbeld, want de 50-jarige oefenmeester werkte eerder als assistent-trainer met de middenvelder samen bij FC Groningen. Bij FC Emmen is de coach al sinds 2016 eindverantwoordelijke en niet zonder succes. Afgelopen seizoen werd Lukkien namelijk kampioen in de Keuken Kampioen Divisie en promoveert daardoor naar de Eredivisie.