<
>

Suriname kansloos tegen Mexico in Nations League

ANP Foto

Suriname is er in de derde wedstrijd van de Nations League niet in geslaagd om te stunten tegen Mexico. In het Estadio Corona eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor de Mexicanen na een eentonig duel. Zo ging de ploeg van bondscoach Stanley Menzo met spelers als Warner Hahn, Ridgeciano Haps en Ryan Donk kansloos ten onder.

Het was al snel raak voor Mexico, want binnen drie minuten zette Israel Reyes zijn land al op voorsprong. Kort voor rust verdubbelde Henri Martín de voorsprong vanaf de penaltystip en dit was eigenlijk al de beslissing in de wedstrijd. Het slotakkoord kwam van Erick Sánchez die de 3-0 tegen de touwen werkte in de vierde minuut van de blessuretijd.

Laatste plaats

Door de nederlaag zakt Suriname naar de laatste plaats in groep A van de CONCACAF Nations League. De ploeg van Menzo staat na drie wedstrijden op slechts één punt. Voor Mexico was het pas het eerste duel uit deze Nations League-campagne. Door de overwinning staat het land nu op de tweede plaats.

Met deze nederlaag is Suriname eigenlijk al uitgespeeld in de Nations League. Er staat in maart van het volgende jaar nog wel een wedstrijd met Mexico op het programma, maar een eerste plek in groep A lijkt er niet meer in te zitten. In theorie is het nog mogelijk aangezien koploper Jamaica vier punten heeft. Echter is het verschil in doelsaldo al zeven doelpunten. Daarnaast is de verwachting dat Mexico deze groep gaat winnen. Het heeft immers nog twee wedstrijden tegoed tegen Jamaica.