<
>

Van Gaal kiest voor De Vrij als vervanger Van Dijk, Flekken keept tegen Polen

Het Nederlands elftal speelt vanavond in een uitverkochte Kuip tegen Polen met een groot deel van de zogeheten A-ploeg van bondscoach Louis van Gaal. Stefan de Vrij neemt achterin de plek over van Virgil van Dijk, die sinds het Nations League-duel met België (4-1 zege) op vakantie is.

Daarnaast krijgt doelman Mark Flekken wederom een kans onder de lat bij Oranje. De 28-jarige sluitpost staat net als tegen Wales in de basis. Jasper Cillessen, die onder de lat stond tegen België, neemt plaats op de bank.

In de wedstrijdselectie van Oranje ontbreken Noa Lang en Vincent Janssen, die wel op de tribune zitten. Van Gaal had voorafgaand aan het duel met Polen al aangegeven dat Janssen niet in actie zal komen.

De spits van de Mexicaanse ploeg Monterrey krijgt aanstaande dinsdag in de afsluitende interland tegen Wales in De Kuip wel speelminuten, liet Van Gaal weten.

Geen Lewandowski

Robert Lewandowski ontbreekt bij Polen. De Poolse spits van Bayern München zit niet bij de selectie van 23 spelers die bondscoach Czeslaw Michniewicz heeft doorgegeven aan de UEFA.

Oranje is na twee duels nog zonder puntenverlies in de Nations League. Nederland won overtuigend de eerste groepswedstrijd tegen België en boekte afgelopen woensdag in Cardiff, met veel reserves in de basisopstelling, een nipte zege op Wales (1-2).

Opsteliing Oranje: Flekken; Timber, De Vrij, Aké; Dumfries, Klaassen, De Jong, Berghuis, Blind; Bergwijn, Memphis