<
>

Barcelona wil 100 miljoen euro voor Frenkie de Jong

FC Barcelona heeft bij Manchester United aangegeven dat het €100 miljoen euro wil hebben voor Frenkie de Jong. De Spaanse club liet dat aan United weten tijdens de eerste formele gesprekken tussen de clubs. Bronnen dichtbij de onderhandelingen melden dat aan ESPN.

Voor Barcelona is het hoofdzaak om uit de schulden te komen en de verkoop van spelers moet daarbij helpen. De Catalanen staan open voor onderhandelingen, maar feit is dat het totale bedrag dat United moet betalen op €100 miljoen euro moet uitkomen. Het kan dus ook zijn The Red Devils eerst een bedrag van bijvoorbeeld €80 miljoen euro op tafel leggen, als het totaalbedrag daarna maar met bonussen uitkomt op €100 miljoen. Eigenlijk wilde Barcelona inzetten op een hoger bedrag maar omdat clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain zijn afgehaakt, moet de club genoegen nemen met €100 miljoen.

Voor Manchester United is het binnenhalen van een nieuwe middenvelder een absolute prioriteit geworden. Paul Pogba en Nemanja Matić zijn al vertrokken en er is een kans dat Erik ten Hag nog meer middenvelders laat gaan.

De Jong zelf wil in eerste instantie graag bij FC Barcelona blijven. Mocht de club hem toch willen verkopen vanwege de financiële malaise, staat De Jong wel open voor de reünie met Ten Hag. De twee waren eerder samen werkzaam bij Ajax.