<
>

FIFA sluit zaak Ecuador: land mag meedoen aan WK

Pro Shots

De FIFA is tot een besluit gekomen in de zaak die is aangespannen tegen de Ecuadoraanse voetbalbond (FEF). Byron David Castillo Segura zou volgens de Chileense voetbalbond niet deel mogen hebben nemen aan acht kwalificatiewedstrijden in de WK-kwalificatie. Nadat de tuchtcommissie de zaak heeft bestudeerd, heeft de FIFA geconcludeerd dat Castillo niet onrechtmatig heeft gevoetbald.

'De tuchtcommissie van de FIFA heeft na analyse van de opmerkingen van alle betrokken partijen en alle elementen die aan haar zijn voorgelegd, besloten de procedure tegen de FEF te beëindigen', schrijft de FIFA in een persbericht. 'De bevindingen van de Tuchtcommissie zijn vandaag aan de betrokken partijen meegedeeld. Overeenkomstig de relevante bepalingen van de FIFA Disciplinary Code hebben de partijen tien dagen de tijd om een ​​gemotiveerd verweer op te stellen, die, indien gevraagd, vervolgens op legal.fifa.com wordt gepubliceerd. Tegen de huidige beslissing kan nog beroep worden aangetekend bij de FIFA Beroepscommissie'.

Chili, dat op de zevende plaats eindigde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatie, beweert dat het de WK-plek boven Ecuador zou moeten verdienen, aangezien het twee wedstrijden speelde tegen Ecuador waarin Castillo speelde. In een ander scenario zouden de kansen van Colombia weer tot leven kunnen worden gewekt.

Ecuador zit in de poule van het Nederlands elftal op het WK. Samen met Senegal en Qatar.