<
>

Amerikaans international De la Torre weg bij Heracles

Luca De la Torre vertrekt deze zomer bij Heracles Almelo. De 8-voudig international van Amerika laat in gesprek met ESPN weten dat hij deze zomer een transfer gaat maken. Er is interesse vanuit meerdere competities voor de middenvelder, die nog een contract tot de zomer van 2023 heeft.

“Er is altijd een overeenkomst geweest tussen mij en de club dat ik deze zomer zou vertrekken, met nog één contractjaar te gaan," zei hij in de aanloop naar de Nations League-wedstrijd van vrijdag tegen Grenada in Austin. "Ik verwacht dat er een transfer komt, liever vandaag dan morgen.”

De la Torre laat weten dat hij dankbaar is voor de tijd die hij bij de club uit Almelo heeft doorgebracht. Bij Heracles was De la Torre de afgelopen twee seizoenen een vaste waarde op het middenveld, met in totaal 69 competitie- en bekeroptredens en twee doelpunten.

“Als ik terugkijk, heeft het op voetbalgebied zijn vruchten afgeworpen. Het was echt een geweldige stap voor mij. Ik heb veel minuten gemaakt in een hele goede competitie en ik heb mezelf weer in beeld gebracht voor het nationale elftal, wat het hele punt was van het maken van deze stap in mijn carrière.”

De club uit Almelo degradeerde afgelopen seizoen na 17 jaar uit de Eredivisie. In twee wedstrijden verloor het met maar liefst 6-1 van Excelsior. De club zal zich volgend jaar moeten richten op de Keuken Kampioen Divisie.

"De degradatie deed veel pijn. Ik voel mee met de fans en mijn teamgenoten. Ze waren echt goed voor me tijdens mijn tijd bij Heracles. Ik hoop dat ze met het geld dat ze verdienen met mijn transfer, en andere verkopen, het team echt kunnen herbouwen en een sterke start kunnen maken voor promotie."