<
>

Noordtribune dicht bij Europa League-duel na misdragingen tegen Marseille

Pro Shots

De UEFA heeft Feyenoord gestraft voor het gedrag van de supporters in de halve finale van de Conference League tegen Olympique Marseille. De Rotterdammers komen er deze keer niet alleen met een geldboete vanaf.

De geldboete bedraagt dit keer 70.000 euro, aldus het ANP. Dit omdat er op meerdere vakken vuurwerk werd afgestoken. Daarnaast moet Feyenoord bij de eerste thuiswedstrijd in de groepsfase van de Europa League diverse vakken sluiten, waaronder de Noordtribune.

Bij de eerste uitwedstrijd in de groepsfase van de Europa League mag Feyenoord geen uitsupporters meenemen. Alweer de elfde straf voor de club uit Rotterdam-Zuid na aanleiding van het gedrag van de fans bij Europese wedstrijden. Ook is er een onderzoek gestart naar het gedrag rondom de finale tegen AS Roma, waarbij ook op meerdere plekken vuurwerk is afgestoken.

Feyenoord onderzoekt beroep tegen straf

Feyenoord is teleurgesteld over de "zware straffen en hoge geldboetes" die de Europese voetbalbond UEFA de club heeft opgelegd voor wangedrag van supporters. Feyenoord mag naar het eerstvolgende Europese uitduel geen supporters meenemen en tijdens het eerste Europese thuisduel moet een deel van De Kuip leeg blijven. Een woordvoerder zegt dat nu wordt gekeken of het zinvol is hiertegen in beroep te gaan.

"Feyenoord is bijzonder teleurgesteld dat het gedrag van een minderheid - en de daaraan gekoppelde maatregelen vanuit de UEFA - een zwaar negatieve stempel lijken te gaan drukken op de Europese campagne van komend seizoen en de club inmiddels vele tonnen aan financiële schade en reputatieverlies berokkenen", aldus de club. "Bovendien zal het team nu dus de eerste Europese thuis- en uitwedstrijd met minder steun en sfeer op jacht moeten naar een goed resultaat."