<
>

Degradatie dreigt voor Suriname na nieuw puntenverlies in Nations League

Pro Shots

Suriname is zwak begonnen aan de Nations League in de CONCACAF-zone. In twee wedstrijden tegen Jamaica behaalde de ploeg van bondscoach Stanley Menzo slechts één punt. Vannacht verloor het Surinaamse elftal met 3-1, nadat het eerder met 1-1 had gelijkgespeeld.

Het was vannacht al snel raak voor Jamaica. Na zestien minuten spelen kwam het land al op een 1-0 voorsprong via een schitterende vrije trap van Ravel Morrison. Suriname toonde veerkracht en kwam nog geen vijf minuten later op gelijke hoogte via Yanic Wildschut, tegenwoordig uitkomend voor CSKA Sofia.

Vlak voor rust kwam Jamaica op een 2-1 achterstand. Een zacht, laag schot van Junior Flemmings was doelman Warner Hahn te machtig. In de 69e minuut viel de beslissing na het derde doelpunt van de Jamaicanen. Dit keer kon Jamal Lowe afdrukken na slap verdedigen van Suriname.

Eén uit twee

Suriname zit samen met Jamaica en Mexico in een groep. Met één punt uit twee wedstrijden staan de Surinamers momenteel op de tweede plaats, want Mexico kwam nog niet in actie. Zondag neemt de ploeg van Menzo het op tegen de Mexicanen. Suriname zal moeten stunten om niet nog verder in de gevarenzone te komen.

Surinaamse selectie

De Surinaamse selectie telt veel (oude) bekenden. Zo hebben alle spelers die tegen Jamaica in de basis begonnen een verleden bij een Nederlandse club.