<
>

Jong Oranje heeft geen enkel probleem met Jong Moldavië en is koploper van Groep E

Jong Oranje heeft de wedstrijd tegen Jong Moldavië met 0-3 gewonnen. Het is de eerste van drie wedstrijden die Jong Oranje moet winnen om zich te kwalificeren voor het EK voor spelers onder de 21 jaar. De doelpunten van Jong Oranje werden gemaakt door Quinten Timber en Brian Brobbey (2x).

Erwin van de Looi koos in de basisopstelling voor het spitsenduo Joshua Zirkzee en Brobbey, er was op het middenveld een opvallende basisplaats voor Devyne Rensch en achterin vormden Lutsharel Geertruida en Sven Botman het centrale duo.

Slordig Jong Oranje niet in de problemen

Al in de tweede minuut werd het 0-1 via Quinten Timber. De middenvelder van FC Utrecht schoot de bal knap, met zijn ‘zwakkere’ linker, in de verre hoek. Het werd daarna iets slordiger bij Jong Oranje. Het niveau bij Jong Moldavië was echter van een dusdanig laag niveau, dat er geen grote mogelijkheden uit voortkwamen.

Jong Oranje was wel weer op tijd bij de les en kwam op 0-2 via Brian Brobbey. De spits was net iets eerder bij de bal dan de keeper van Moldavië, hield even in en kon gemakkelijk afronden. Vervolgens ging Oranje freewheelend naar de tweede helft.

In die tweede helft veranderde er niks aan het speelbeeld. Jong Oranje kon het zich veroorloven om zich amper in te spannen, was af en toe slordig en hoefde zich geen zorgen te maken over eventueel gevaar van de Moldaviërs.

Het werd in de 58ste minuut nog wel 0-3. Mitchell Bakker kwam goed door aan de linkerkant en leverde een strakke voorzet af bij de eerste paal, waar Quinten Timber kon intikken. De inzet van Timber kwam echter op de paal en eindigde vervolgens bij Brobbey, die zijn tweede van de avond maakte.

Door de zege neemt Jong Oranje de koppositie in Groep E over van Jong Zwitserland. Nederland heeft een punt voorsprong op de Zwitsers. De volgende wedstrijden van Jong Oranje zijn tegen Jong Gibraltar (7 juni) en Jong Wales (11 juni). Als Jong Oranje beide partijen wint, plaatst het zich voor het EK voor ploegen onder de 21 jaar.