<
>

Joëlle Smits na jaar weer terug bij PSV Vrouwen

Pro Shots

De PSV Vrouwen hebben een toptransfer te pakken. All-time topscorer Joëlle Smits keert na een jaar Wolfsburg terug bij de Eindhovenaren. De 22-jarige aanvaller tekent een contract van drie jaar bij PSV. ''Ik ben echt heel blij dat ik weer terug ben'', aldus Smits bij haar presentatie.

Vorig jaar vertrok Smits naar de Duitse topclub Wolfsburg nadat ze in 45 wedstrijden liefst 52 doelpunten had gemaakt in het shirt van PSV. Haar nieuwe club deed het dit seizoen weliswaar geweldig met een landstitel, de beker en een plaats in de halve finale van de UEFA Champions League. Smits speelde daar zelf echter geen grote rol in en moest genoegen nemen met invalbeurten. Mede door haar reserverol bij Woflsburg raakte ze uit beeld voor Oranje. Bij PSV wil ze haar goede gevoel terugkrijgen en meedoen om de prijzen.

''Het vertrouwde gevoel dat ik bij PSV heb en de sportieve ambities die ik en de club hebben gaan hopelijk tot successen leiden”, zegt Smits. “Ik heb een leerzaam, bij vlagen lastig jaar achter de rug, maar ben blij dat ik dat heb meegemaakt. Om het allerbeste uit jezelf te halen, moet een mens ook gelukkig zijn. Dat ben ik bij PSV. Hier wil ik spelen, kan ik belangrijk zijn en prijzen winnen. Zoals ik enkele seizoenen geleden al zei: ik ben hier nog niet klaar.”