<
>

Marokko pijnlijk onderuit tegen Verenigde Staten in aanloop naar kwalificatie Afrika Cup

Pro Shots

Het nationale elftal van Marokko is vannacht hard onderuit gegaan in het vriendschappelijke uitduel met de Verenigde Staten: 3-0. Een slecht resultaat voor de Marokkaanse ploeg in aanloop naar de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup, waarin Zuid-Arika en Liberia in juni de eerste tegenstanders zijn.

In de eerste helft liep team USA al weg bij Marokko door goals van Brenden Aaronson (26') en Timothy Weah (32'). Haji Wright besliste de wedstrijd in de tweede helft door in de 64e minuut een strafschop te benutten.

Het duel had een stuk spannender kunnen zijn als Marokko zuiniger was omgegaan met de kansen. De Amerikaanse doelman Matt Turner, die een goede wedstrijd keepte, werd wel meerdere keren onder vuur genomen, maar hij hield zijn doel schoon.

Geen Mazraoui, Aboukhlal op de bank

Onlangs maakte Noussair Mazraoui na lange tijd van afwezigheid zijn rentree in de selectie van Marokko, maar vannacht ontbrak de oud-verdediger van Ajax vanwege een blessure. Mazraoui speelde in 2020 zijn laatste wedstrijd voor het Marokkaanse elftal. Daarna werd de 24-jarige rechtsback – door een conflict met bondscoach Halilhodzic – niet meer opgeroepen.

Er was in de basis wel ruimte voor Tarik Tissoudali en Sofyan Amrabat. AZ-spits Zakaria Aboukhlal zat heel de wedstrijd op de bank. Bij de Verenigde Staten ontbrak Sergiño Dest. De verdediger van FC Barcelona werd niet opgeroepen vanwege een blessure.