<
>

FC Eindhoven-verdediger Vermeulen maakt droomtransfer naar Borussia Dortmund

Pro Shots

Valentino Vermeulen heeft zijn droomtransfer naar Borussia Dortmund te pakken. De 20-jarige rechtsback van FC Eindhoven tekent voor drie jaar bij Die Schwarzgelben, dat hem transfervrij overneemt van de Keuken Kampioen Divisie-club.

De vleugelverdediger was al enkele maanden in gesprek met Dortmund, dat op 14 juni aan de voorbereiding op het volgende seizoen start. Vermeulen krijgt in de voorbereiding een eerlijke kans om zich te bewijzen, maar zal hoogstwaarschijnlijk zijn wedstrijden gaan afwerken in het tweede elftal. Dortmund II komt uit in de Dritte Liga, het derde niveau van Duitsland

Vermeulen, afkomstig uit Woensel, speelde in de jeugd van Willem II alvorens de verdediger in de jeugdopleiding van FC Eindhoven terecht kwam in 2017. In 2019 maakte Vermeulen op 18-jarige leeftijd zijn debuut in de Eindhovense hoofdmacht. Sindsdien groeide de Eindhovenaar door tot vaste waarde en bleef zich door ontwikkelen met het seizoen 2021-2022 als hoogtepunt. Als wingback op de rechterflank maakte Vermeulen veel indruk met 4 doelpunten en 8 assists. In totaal speelde Vermeulen 74 wedstrijden voor FC Eindhoven.