<
>

Vrouwen Twente en Ajax naar finale Eredivisie Cup

FC Twente en Ajax hebben zich gekwalificeerde voor de finale van de Eredivisie Cup door ADO en PSV in de halve finales te verslaan. De Enschedeërs wonnen de eerste wedstrijd in Den Haag al met 1-6 en ook Ajax had een sterke uitgangspositie na de 0-2 overwinning in Eindhoven. In de returns lieten beide clubs zien de terechte finalisten zijn.

Landskampioen FC Twente in alle rust richting finale

Na de offday van de ADO Vrouwen in eigen huis (1-6) was de return een formaliteit. Toch begon de ploeg van Sjaak Polak sterk aan de wedstrijd en kreeg het de eerste kans. Twente-keeper Lois Nienhuis verving Daphne van Domselaar naar behoren en kwam ver uit het doel om de openingstreffer te voorkomen. De 1-0 kwam van de schoen van topscorer Fenna Kalma, op aangeven van Anna-Lena Stolze, die niet veel later een mooie halve omhaal op de lat uiteen zag spatten. Na een overtreding op Kalma wist Nurija van Schoonhoven de strafschop te verzilveren: 2-0.

Lize Kop houdt de nul bij rentree

Na bijna negen maanden afwezigheid stond Lize Kop weer in het doel bij Ajax en hield tegen PSV direct haar doel schoon: 3-0. Na twee hersenschuddingen in korte tijd, nam de keeper de nodige rust om te kunnen herstellen. In de halve finale . Net als in de bekerfinale tussen de twee ploegen wist Romée Leuchter tot scoren te komen. Uitblinker Victoria Pelova maakte de andere twee treffers en daarmee werd de eindstand over twee wedstrijden op 5-0 gezet.

Tijdens de Pure Energie Eredivisie Vrouwen worden periodes verdeeld. De vier winnaars daarvan strijden om de Eredivisie Cup. De finale staat gepland of 5 juni en gaat over één wedstrijd. Door het behalen van het kampioenschap heeft FC Twente het thuisvoordeel. Het is de derde editie van de Eredivisie Cup, maar voor het eerst in deze vorm.

De Eredivisie Cup-finale tussen FC Twente en Ajax is op zondag 5 juni om 15.00 uur LIVE te zien op ESPN