<
>

Room goud waard, parels van doelpunten bij Red Bulls

Eloy Room beleefde tegen Atlanta United een van zijn beste wedstrijden als doelman. De 33-jarige keeper van Columbus Crew hield zijn ploeg bij 8 doelpogingen op de been, waardoor zijn ploeg met 1-2 won in het Mercedes-Benz Stadium.

De doelman van Curaçao zag hoe aanvoerder Jonathan Mensah de score al na 56 seconden opende uit een hoekschap, waarna Erik Hurtado via een lange bal naar voren zorgde voor 0-2 in een van de grootste stadions van de MLS. Het publiek stuwde Atlanta de hele wedstrijd naar voren, maar keer op keer was het Room die in de weg lag. De geboren Nijmegenaar moest uiteindelijk alleen in de 91ste minuut toegeven op een inzet van Dom Dwyer. Columbus stijgt door de zege naar plek 9 in het oosten, op 2 punten van de play-off-plekken.

New York Red Bulls kijkt met jaloezie naar stadsgenoot New York City, dat als landskampioen ook nog de ranglijst aanvoert in de Eastern Conference. Toch was er tegen DC United genoeg om van te genieten bij de Red Bulls. De Braziliaan Luquinhas opende na 54 minuten tegen de club uit de hoofdstad, maar met name zijn tweede treffer was van mooie schoonheid. De Braziliaan nam een bal uit de lucht en stuurde hem vervolgens richting de kruising. Ploeggenoot Lewis Morgan zorgde 5 minuten later voor de volgende goal voor New York. De Schot haalde in een keer een bal uit de lucht die weg was gewerkt bij een hoekschop en zag zijn inzet prachting binnenvallen: 3-0. Uiteindelijk won de ploeg uit de Big Apple met 4-1, waardoor de ploeg op plek vier staat op de ranglijst.

Inter Miami is naar plek zeven van het oosten gekropen. De ploeg - waarbij Nick Marsman geblesseerd aan de kant staat - won met 2-1 van Portland Timbers en staat daardoor 2 punten boven Charlotte en Columbus Crew. Leonardo Campana zorgde na 28 minuten voor de openingstreffer, waarna de Finse Robert Taylor na rust zorgde voor een verdubbeling van de score. Verliezend finalist Portland Timbers heeft het dit seizoen lastig, de club staat tiende in het westen. De Nederlandse Mexicaan Josécarlos van Rankin werd na 66 minuten gewisseld. Hij miste dus dat Bill Tuiloma nog zorgde voor de 2-1 eindstand.

Los Angeles FC staat met trots bovenaan in de Western Conference. De ploeg won met 3-2 van San José Earthquakes. Cristian Arango zorgde na 8 minuten uit een penalty voor de 1-0, waarna Ryan Hollingshead vijf minuten later verantwoordelijk was voor de 2-0. Nog voor rust kwamen de Quakes terug, niet allerminst door een assist van Jamiro Monteiro. De oud-Heraclied gaf na 16 minuten een beslissende pass op Jeremy Ebobisse: 2-1. Na 31 minuten was de stand gelijk toen Ebobisse opnieuw het net raakte. Twee minuten na rust zorgde de Uruguayaan Brian Rodriguez voor de 3-2 eindstand.