<
>

Fortuna Vrouwen onderschrijft ambities met aantrekken Belgische topschutter

Pro Shots

Fortuna Sittard Vrouwen is niet van plan het eerste seizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen met een matige selectie te starten. Om de sportieve ambities extra kracht bij te zetten hebben de Limburgers Tessa Wullaert overgenomen van kampioen Anderlecht. De 29-jarige aanvaller was afgelopen twee seizoenen goed voor 71 doelpunten in de Belgische competitie, de 22ste competitie van Europa.

Voor de oplettende voetbalvolger is Wullaert absoluut geen onbekende. De Belgische voorhoedespeler werd in 2014-2015 topscorer van de BeNe League toen ze met Standard de Liège het kampioenschap won. Later gingen de Eredivisie - de 8ste competitie van Europa - en de Belgische Super League weer uit elkaar. Daarna deed de 106-voudig international van de Red Flames ervaring op bij de internationale topploegen Manchester City en VfL Wolfsburg.

"De overstap naar Nederland voelt voor mij als een nieuwe uitdaging, een nieuwe competitie", zegt Wullaert op de clubsite. "Het ambitieuze plan van Fortuna Sittard sprak mij enorm aan, wat mij heeft doen besluiten voor Sittard te kiezen. Ik ben er van overtuigd dat ik met mijn ervaring een bijdrage kan leveren aan dit mooie project en het op de kaart zetten van het vrouwenvoetbal in Limburg."

De topscorer aller tijden van de Belgische nationale ploeg werd kampioen van België en Duitsland en won - net als in Engeland - de beker in die landen. In België werd ze uiteindelijk drie keer topscorer van de competitie en afgelopen seizoen nog uitgeroepen tot Speelster van het Jaar.