<
>

Feyenoord hofleverancier Team of the Season Conference League

Pro Shots

De UEFA heeft het Team of the Season van de Conference League bekendgemaakt. In dat elftal zijn vijf spelers van Feyenoord opgenomen en daarmee is de Rotterdamse club de hofleverancier.

Cyriel Dessers kan als topscorer van de Conference League, met tien doelpunten, natuurlijk niet ontbreken. Hij vormt samen met AS Roma-spits Tammy Abraham, die er negen maakte, het aanvalsduo. Een linie terug zien we één Feyenoorder en dat is Luis Sinisterra. De UEFA deelt de Colombiaan in bij de beste middenvelders van dit seizoen. Daarnaast wordt Sinisterra ook nog bestempeld als talent van het seizoen. Zijn partners op het middenveld zijn Kiernan Dewsbury-Hall (Leicester City), Dimitri Payet (Olympique Marseille) en Lorenzo Pellegrini (AS Roma). Als aanvoerder van het winnende AS Roma is Pellegrini ook nog uitgeroepen tot beste speler van het toernooi.

De verdediging is bijna geheel afkomstig van Feyenoord. Tyrell Malacia, Gernot Trauner en Lutsharel Geertruida behoren allemaal tot het Team of the Season. Er is dus alleen geen plek voor Marcos Senesi in de verdediging van het elftal. Hij moet volgens de UEFA zijn meerdere erkennen in Roma-verdediger Chris Smalling. Op doel staat de plaaggeest van Feyenoord: Rui Patricio. De keeper van Roma, die Feyenoord in de finale een paar keer knap van scoren af wist te houden, imponeerde het meest tussen de palen dit seizoen.