<
>

FC Twente Vrouwen houdt huis in Den Haag, Ajax verschalkt PSV

Pro Shots

Toen Wiëlle Douma ADO Den Haag Vrouwen na 21 minuten op voorsprong zette, leek de eerste halve finale van de Eredivisie Cup Vrouwen wel eens de kant van de ploeg van Sjaak Polak op te kunnen vallen. Maar nog voor rust herstelde Fenna Kalma de schade voor landskampioen FC Twente. Na rust werd het een schiettent en staan de Enschedeërs eigenlijk al met twee benen in de finale: 1-6.

Douma tikte na iets meer dan twintig minuten een scherp aangesneden vrije trap van Romy Speelman binnen nadat Jaimy Ravensbergen eerder al het doel van de landskampioen onder vuur had genomen. Eerder dit seizoen werd het al eens 4-4 tussen beide ploegen en doelpunten vielen er vervolgens genoeg te noteren. Allereerst van - natuurlijk - Fenna Kalma. De topscorer van de competitie zorgde na 35 minuten ervoor dat de ploeg uit Enschede met een gelijkspel aan de thee ging.

Na rust ging het los. De Duitse Anna-Lena Stolze zorgde zes minuten na rust al voor de 1-2, waarna Kalma al vrij snel haar tweede van de Hemelvaartsmiddag tegen het net werkte. Aanvoerder Renate Jansen was vervolgens los. In een mum van tijd scoorde de kapitein van de ploeg twee keer, waarna Stolze uiteindelijk zorgde voor de 1-6 eindstand. Zondag speelt de ploeg om 14:30 uur de tweede wedstrijd, al lijkt dat slechts een formaliteit.

Ajax verslaat PSV opnieuw
PSV Vrouwen is de enige topploeg die nog zonder prijs staat. De ploeg van Rick de Rooij heeft de herhaling van de bekerfinale als halve finale van de Eredivisie Cup en dus is Ajax de tegenstander.

Net als in de bekerfinale was het Nadine Noordam die de score opende. Waar PSV in de bekerfinale nog tot een doelpunt kwam, was dit nu op de eigen Herdgang niet het geval. Twee minuten na rust zorgde Stefanie van der Gragt voor de 0-2 en dat was uiteindelijk ook de eindstand van de eerste halve finale. Zondag staat op De Toekomst de return op het programma.