<
>

Buijs: "Ongekend dat 15.000 mensen ons die waardering gaven na het laatste fluitsignaal."

Danny Buijs was dankbaar voor de vele fans die bleven zitten om hem te bedanken na de laatste wedstrijd tegen SC Cambuur. "Ongekend dat 15.000 mensen ons die waardering gaven na het laatste fluitsignaal", zei de vertrekkend hoofdcoach van de Groningers. Door het verlies tegen de ploeg uit Leeuwarden verloor FC Groningen voor de zevende keer op rij; een negatief clubrecord.

Buijs had zijn tijd bij Groningen positiever willen afsluiten. "Het is Groningen onwaardig om zo'n serie neer te zetten, wie er ook voor de groep staat of wie er ook op het veld staat." Groningen stond met nog zeven wedstrijd te spelen, waarvan vijf tegen lager geklasseerde teams, op de felbegeerde achtste plek. Door de 2-3 nederlaag tegen Cambuur in de laatste wedstrijd van het seizoen konden de Groningers een play-off ticket vergeten en eindigde het teleurstellend op de twaalfde plek.

Buijs geeft toe moeite te hebben gehad met het afscheid na de verloren wedstrijd. "Je probeert dan wel tegen jezelf te zeggen: kom op Danny, je bent vier jaar trainer geweest bij Groningen en dat ga je ook afsluiten. Uiteindelijk hebben de fans ervoor gezorgd dat dat gevoel naarboven kwam, want na zo'n slechte wedstrijd is dat wel lastig."