<
>

Bayern München bevestigt transfer van Gravenberch

De transfer van Ryan Gravenberch is een feit. Bayern München heeft via hun officiële kanalen bevestigd dat ze de 20-jarige middenvelder overnemen van Ajax. Bayern en Ajax zijn akkoord over een transfersom van 18,5 miljoen euro, dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar 24 miljoen euro.

Gravenberch tekent voor vijf seizoenen in München. Daarmee komt er een einde aan een periode van twaalf jaar in Amsterdam. De jeugdexponent maakte zijn debuut in het eerste op zestienjarige leeftijd. Sindsdien speelde hij meer dan honderd officiële wedstrijden voor de Amsterdammers en debuteerde hij voor Oranje. De talentvolle Nederlander laat tegenover het Duitse BILD weten dat hij uitkijkt om te beginnen bij zijn nieuwe club: "Bayern is een grote club. Ik denk dat je hier grote titels moet winnen en dat verwacht ik ook."

Eerder werd bekend dat ook ploeggenoot Noussair Mazraoui zijn carrière voortzet bij de Duitsers. De Marokkaanse rechtsback rondde eerder al zijn transfervrije overstap naar Der Rekordmeister af. De twee Ajacieden zijn de eerste twee zomerse transfers van de Duitse topclub.