<
>

Mazraoui maakt definitief overstap naar Bayern München

Het was eigenlijk al een tijdje duidelijk: de overstap van Noussair Mazraoui van Ajax naar Bayern München. Nu maakt de Duitse topclub het zelf ook officieel bekend. Hij tekent een contract tot en met 2026.

Na de kampioenswedstrijd van Ajax tegen sc Heerenveen gaf Mazraoui bij Hans Kraay jr. al toe dat hij rond was met Bayern München. Op de clubwebsite van Bayern München stelt Mazraoui trots te zijn: “Vanaf het eerste gesprek had ik een goed gevoel. Ik ben heel verheugd om bij de grootste club van Europa aan de slag te gaan.”

Ook CEO van Bayern München Oliver Kahn is blij met zijn komst: “Mazraoui is de volgende bouwsteen om ons team gericht te versterken. Spelers als Mazraoui breiden onze mogelijkheden uit. We kijken er enorm naar uit om met hem weer een gooi te doen naar de Champions League-zege en willen samen grote successen gaan vieren.“

Technisch directeur Hasan Salihamidžić is blij dat Mazraoui voor Bayern kiest, vertelt hij op de clubwebsite: “Hij had aanbiedingen uit heel Europa en koos voor ons. We hebben een duidelijk plan met hem en willen grote doelen nastreven. We houden ook erg van zijn mentaliteit. Het is een speler die aanvallend veel druk zet. Hij is gebrand om deze uitdaging tot succes te brengen.“

Kampioen
“Bayern is al tien jaar op rij kampioen van Duitsland geworden en ik wil met de club volgend jaar weer de Champions League winnen”, vervolgt Mazraoui. Hij vertrekt als kampioen van Ajax transfervrij naar München.