<
>

Ibrahimovic draagt kampioenschap AC Milan op aan Raiola

Pro Shots

Zlatan Ibrahimovic staat bij het kampioenschap van AC Milan stil bij de onlangs overleden Mino Raiola. De voetbalmakelaar was ook de zaakwaarnemer van Ibrahimovic en de twee hadden een goede band. Ibrahimovic: "Ik draag dit kampioenschap op aan Mino. Dit is de eerste prijs die ik zonder hem win. Hij was het die 2,5 jaar geleden zei dat ik moest teruggaan naar AC Milan, om de club terug te brengen naar waar die hoort. Volgens Mino was ik de enige die dat kon doen."

Kampioen
AC Milan werd zondag voor het eerst sinds 2011 kampioen van Italië. De ploeg van trainer Stefano Pioli klaarde de klus zelf op bezoek bij Sassuolo (0-3), waardoor de zege van de achtervolgende stadgenoot Internazionale geen invloed meer had op de Scudetto.

De eindstand was al bij rust bereikt, met dank aan Olivier Giroud en Rafael Leão. De Franse spits scoorde in de zeventiende en 32ste minuut, beide keren op aangeven van Leão. De Portugees maakte zijn hattrick aan assists compleet door in de 36ste minuut de 0-3 van Franck Kessié voor te bereiden.

Inter zette ook op de slotdag tevergeefs de achtervolging in op Milan
Met Stefan de Vrij en Denzel Dumfries in de basis ging Inter op zoek naar de overwinning tegen Sampdoria. Pas in de tweede helft scoorde Inter en daarna ging het hard. Ivan Perisic opende de score en binnen acht minuten stond het 3-0. Joaquín Correa had een dubbelslag in huis en zorgde er zo mede voor dat Inter kon profiteren van eventueel puntenverlies van koploper Milan. De stadgenoot maakte echter geen fout, waardoor Inter naast een prolongatie van het kampioenschap greep.